30 december 2007

Dax att uppdatera lite.

Julen har varit kanon bra, mycket mys och trevligt folk att umgås med.
VÅRAN JULGRAN!!


Jag fick ett guldhalsband av Arvid, som är ett hjärt och står prinsessan på, det är så fint, blev super glad för det!


Hugo var nog den som fick mest i år. kläder, leksaker, gosedjur, bok, skallror, tofflor, tutte, tuttband, bitringar, talrik och bestik, mm


MAMMAS OCH PAPPAS TOMTE

Julen har varit jätte bra i alla fall, tack alla som har gjort den bra!!

Just nu är hela lilla familjen förkylda..så vi får se vad som händer till nyår, vi kanske bara är hemma och äter lite gott och ser på raketerna.

Jag måste berätta om klumpedunsen Emelie i går. Jag skulle hella upp kokande vatten i från vatten kokaren till en termos och jag mitt ägg häller det på min hand i stället, så jag skollande mig rätt så mycket, min tumme är jätte röd!!

23 december 2007

Vi vill önska alla vi känner en riktig god jul och ett gott nytt år!!
från
Arvid & Emelie
Hugo & Elsa

21 december 2007

Linköping

I dag har hela familjen varit på IKAO i linköping. Vi har handlat det sita in för Jul. Det var sjuk mycket folk i dag. Men det gick riktigt bra i alla fall. Hugo han var så duktig hela tiden, Mammas och pappas lilla GRODA!!

17 december 2007

stig

Grattis Stig på namsdagen!!!



Arvid, Hugo, pappa Håkan, Arvids Morfar, Emelies morfar!
Grattis till er alla för att ni heter Stig!!

16 december 2007

Besök i brokind

I dag har jag och Hugge varit i Brokind hos min mormor och hennes sivert på besök. Mycket mysigt och framförallt skönt att få komma hemmifrån och bli ompyslad av mormor!!
Hon bjöd på middag och fika, super god mat, TACKAR!!
Hugo har varit på snäll hela dagen, en bra dag!!

13 december 2007

ny gudfar

I dag frågade vi farbror Kalle om han ville vara Hugos gudfar, Och det ville han. Så det blir hans om bär fram Lilla Grodan till dop funten. Jag ser fram i mot den dagen jätte mycket, vill att allt ska vara perfekt!!

12 december 2007

rök



Det har nu i flera veckors tid bara vält in cigg rök i från våran öppna spis. Ventelation och fläkt system gå i hop dar någons stans.
Så nu i dag var jag trött på all passiv rökning, så jag ringde grammen under och frågade om hon rökte under sin fläkt. Men hon sa att hon innte gjorde der, utan ute på trappen. Det vet jag ju att hon gör, men jag tänkt jag måste kolla i alla fall. Men sedan jag ringt har jag ej kännt ett dug, så man vet ju aldrig.
Jag vill liksom inte att våran Hugo ska få sådant skit i lungorna, lilla Grodan!!


I går så ringde Bosse präst, och sa att vi fick inte döpa Hugo i krykan pågrund av att golvet ska bytas, så vi får döpa honom inne i församlingshemmet, fan det är vist inte meningen att han ska döpas i en kyrka. Jag är så trött på allt vad dop hete så fy, Här tänkte jag vara ute i god tid och fixa och dona, så blir det bara skit av det!

I dag kommer Mamma, Tommy och Elin på besök, de ville hälsa på Hugo, var så länge sedan se såg honom!

10 december 2007

Läges rapport om huset

Vi fick det inte. Det sprang i väg i pris, vi kände inte att vi kunde gå med längre än vi gjorde. Kände inte att vi kunde ge över millen på ett hus här ut i södra vi. Men vi gick med på 9,90 och så la de andra en mille. Men då bakade vi. Det kommer alltid flera hus, man får inte stirra sig blint på det hus, så mna tillsist kan lägga hur mycket pengar som helst! Vi hoppas på nästa, villa som kommer, när det nu kommer!!

Jag fick en komentar på förra inlägget om, att vi budade mot en gammal gubbe, det var mäklaren sören som sa att vi budade i mot en sådan. Jag menade inget illa,, vi trodde ju det!! Synd att du var anonym, annas kunde jag skriva till dig peronligen och be om ursäkt, om det känns bättre!!

För övrigt i dag har vi varit hos Jenna och hennes Viggo och tagit en fika. Carro och hennes milo var där oxå, mycket trevligt, TACKAR!!

09 december 2007

Huset

Fy fanken, vad vi hoppas på detta hus. Vi känner så mycket för det. Vi kan verkligen se oss bo i detta. Vi har inte kännt så i något hus förut. Vi budar ju mor en gamal gubbe, då tänker man va fan ska han med ett sådant här hus till. Det är ett hus för barn familj. JAg vill att min Hugo ska växa upp i det. Det finns sådana jätte bra yter och stora rum nere som han kan ha som lek rum. Köket var helt underbart, kan verkligen stå där och lagar, baka och fixa!! Emelies kök!!

I morron får vi reda på hur det går, Vi håller alla tummar i världen på att det blir vårat!!
- ÖNSKA OSS LYCKA TILL!!!
kolla huset:
Ringvägen 47 i södra vi

Sömn

Sömn vad är det??

Det är så överskattat när man är småbarns föräldrar. I och för sig kan men inte kräva att man ska få sova, för lilla hugo fattar ju inte att det är natt och att man ska sova då. Man får helt enkelt sova när han sover. Men i balnd känner man bara för att plugga igen öronen med höreselpropper och bara sova och sova en hel natt. Så får pappa Arvid agera, men han vaknar inte av hugo, så då får jag vakna och slå till honom och be honom att gå upp efter mat eller blöj byte.

Men än ska är i alla fall rätt bra, jag har börjat att byta natt böjan i sängen, då vaknar han ej till så mycket, utan kan lugnt somna om. funkar kanon!!

07 december 2007

sover

Nu ligger min lilla familj och sover, alla utom jag. Arvid inne på soffan och Hugo ut i köket på ett täcke. Jag skulle behöva sova jag med, men jag sitter och väntar på att mäklaren ska ringa, spända på resultatet!!

I dag har jag varit lite ned stämd. Visa saker här i livet gör mig ned stämd, som vädret, trötthet, mm. Men det räker med att jag tittar på min lilla prins, så blir jag genast på bra humör, Hugo och Arvid är de som betyder mest för mig, dom jag bryr mig allra mest om. Ni är mitt liv och glädje!!

Jag ser så mycket fram i mot din dop dag min lilla groda, så du kan inte ana, En stor dag för Mamma och pappa, när deras Groda ska döpas!!

Jag har planerat det mesta nu, så allt är fix och färdigt, Min mamma håller på att sy på Hugos dop klänning, hoppas den blir fin. Det är en sådan klänning vi ska ha till alla barnbarnen på min sida sedan när det kommer en efter än.

-Hoppas på många kusiner till Hugge!!

- Mina älsklings pojkar!!

06 december 2007

Buda

Just nu håller vi på att budar på ett hus är i södra vi, än så länge har vi det högsta..jag håller mina tummar för att våran konkurent hoppar av!!
Huset är vårat!!

2 månader

Grattis min lilla son på 2 månardes dagen!!
Du är min lilla goding, bäst i världen tycker mamsen att du är!!
Mammas ängel

04 december 2007

Tandläkaren

I dag har Arvid varit hos tandläkaren i västervik, med sina utslagna tänder. Vi är så trötta på att åka dit till västervik, det var väl typ 100 gången man åkte med dessa jävla tänder!! Vi har ju varit i västervik rätt mycket nu på senare tid, förlossning, bb, barnavdelningen, brandgåren och så tandläkaren.. det är inte kul att ligga och åka dit!!!

03 december 2007

Kräks hugo

Min son har börjat att kräkas mycket, det är så äkligt, efter som han får ersättning så luktar det ju SURT. Han är en riktig liten spy babis!!
- Men mamma älskar dig i alla fall!!


02 december 2007

dikt

På min sons dop tänkte jag läsa denna dikt, vad tycker ni??

Så kom du då till oss du ålskade barn och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening långt mer än allt någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ luser klar, du fångar all ömhet omkring.
små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbar skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och all din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solken, är vi den tryggande borg.

I dag vill vi visa för vänner och släkt den gåva vi fått att bevara.
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara.

bröllop 2007-09-01

Jag tänkte jag skylle berätta lite om årets bröllp. Det var arvids bror oscar och hans Annsofie som gifte sig i tjärsta kyrka utanför Rimforsa. Det var det finnaste bröllopet jag har varit på. Min Arvid höll ett så gripande bra tal, så det var inte ett öga om var tort efter det. Han ska ha en stor klapp på axlen för att han klarade av att läsa i mellan andetagen och gråten. Det va det talet som satten pricken över i, sa brud paret!!
Jag gick till en frissa och fixade till min frisyr och sminkade mig gjorde jenny, jag blev super nöjd.

I alla fall ett bröllop att minas, Tack!!



Brudparets första kyss ute!!


Lykliga man och fustru


Frilla


Den super goda och fina tårtan

Svärfar och tjockis jag!!



50/40 års kalas

Här om helgen, den 22 noveber var vi på 50 och 40 års kalas på Arvids morbror och hans moster. Det var riktigt trevligt att träffa slelekten det är ju inte så ofta men gör det. Så när man väl samlas alla, så finns det så mycket att prata om. Arvid och jag var bara kvar till efter kaffet, för vi ville hem och lägga gossen i sängen. Men han var så duktig heta kvällen..sov som en stock i sin vagn fast att det var ett härans liv.

- Grattis Moster och Morbro!!

Arvid och kalle och deras mormor!!





Dålig

Jag har varit rätt dålig på att uppdatera min blogg här på sistone, det är pågrund av att jag mist mitt lösen, men nu är det fixat i gen..så nu är man på banan igen, jag lova att det ska bli bättre med bloggandet för min det.

mys dag!!

Nu i dag blev jag klar med Hugos inbjudningar till hans dop, som äger rum den 2 feb. i vimmerby kyrka. Det ska bli så spännande och kul.
Jag har slagit in de första jul klapparna här i dag, så mysigt. Hugo och jag har haft en riktig mys dag, han har varit så nöjd och belåten hela dag.