31 mars 2008

vecka 13

Vecka 13
Måndag: arvid och jag ska städa, västerviks vårdcental med Hugo.
Tisdag: Hemma dag, tvätta, diska och vila efter helgens sjukdom.
Onsdag: till tandläkaren i västervik med arvid
Torsdag: sov dag! efter en dålig natt!
Fredag: let´s dance, va med syrran på stan.
Lördag: arvid fotboll mot storebro kl 12.00
Söndag: Arvid på fotboll i norrköping

recept vecka 13
Godmorgonbullar12 Bullar
25 g Jäst
2 msk Flytande margarin
2 dl Vatten
1 dl Kesella
1 tsk Salt1 dl Grahamsmjöl
7 dl Vetemjöl
Uppvispat ägg
Vallmofrön
Blanda jästen med margarin, vatten och kesella. När jästen är löst arbetas först grahamsmjölet och sedan vetemjölet in. Arbeta degen smidig i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Forma degen till 12 bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 10 timmar i kylen. Värm ugnen till 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valmofrön, grädda i ca 10 minuter.

30 mars 2008

Ensam

Nu sitter jag här i min ensamhet. Hugo ligger på balkongen och sover och Arvid är i Norrköping på fotboll..
Min syster har varit här hela dagen och hon sov även här natten till i dag. skönt med lite folk omkring sig.
I morrse gick vi tips promenaden här i södra vi. Arvid, jag, syrran, Hugo, pappa och Katarina.



  • Jag fick 8, jag fick oxå 2 bingo

  • Syrran Alexandra fick 8, han fick 1 bingo.

  • Pappa Leif fick 7

  • Katarina fick 7

  • Arvid fick 6

Snacka om att Syrran och jag ägde...Jag har vunit varje gång över Arvid när vi har gått tips promenad. Han brukar ofta ligga på 6 rätt..jag skryter lite över att jag van över honom..!!!

28 mars 2008

försöka

Men ska väl försöka få ner några rader här oxå..men jag känner inte alls för att blogga i dag.
Så jag skirver bara vad jag gjort i dag, varit ute och hälsat på alexandra i huset, sedan åkte vi till epok och lunchade, och sedan ha vi bara varit hemma...

26 mars 2008

tog mig i kragen

I dag tog jag mig i kragen, och gick och köpte Hugo en overall, klart han ska ha en ny, nu när mammas penga konto är fult..Det fanns ju inte så många att välja på i Vimmerby, så det blev en blå med stjänor på från Lindex, det var den ända 74:a i hela stan, så jag slog till.....

Vi har även varit i Västervik, så jag har hjälp syrran med kläder, hon ska klä ut sig till Mamma Simson...Hittade, klänning, skor, halsband, färg..allt utom gul kroppsfärg, någon som har tips var man kan köpa det i vimmerby??

25 mars 2008

Fråga

Jag har en fråga till mina kompisar som har äldre barn än jag. JAg är på jack efter en overall i storleckarna 68 eller 74 eller 80. Som Är villiga att låna ut den till Hugo. Jag är inte sugen på att köpa honom en nya..för han har vuxit ur sina som han har. HAn har fått låna två olika men den ena var förliten och den andra har ingen luva..så det är inte riktigt bra de heller.....hoppas någon av mina väner nappar???

Jobbig påsk helg

Påsken brukar jag tycka är en rätt mysig och lugn helg. Men inte i år. Stackars min lila Hugo åkte på något konstikt feber och diarrén. Han har sovit jätte dåligt och inte alls varit på humör.
Han har absolut ingen aptit. Den har ju inte innan varit fel på alls, hur glad i mat som helst. Men icke, inte ens flaskan duger...
Men jag hoppas att vi hittar tillbaka till våra rutiner här hemma, det var så bra förut, både jag och Hugo var super trygga med våra fasta rutiner...men det är som bort blåsta i och med lillemans sjukdoms perjod nu...
Nu ligger han i sin vagn och snusar och sover..han behöver all sömn han kan få efter denna helg... Hugo piggar på sig i alla fall. I dag har han ingen feber och bajset såg nästan ut som det brukar..
Synd att Hugges första påsk skulle bli så har..men han har säkert mera glädje av påsken är han har börjat äta godis, om sådar ett par år....

recept vecka 12

Brownies24 Portioner
100 g Smör eller margarin1
1/2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1/3 tsk Bakpulver
2 msk Kakao
1 dl Vetemjöl
2 pk SM Valnötskärnor
Garnering: FlorsockerRör matfett och socker poröst. Tillsätt därefter 1 ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Blanda i vaniljsocker, bakpulver, kakao och vetemjöl. Hacka valnötterna och blanda ner dessa. Bred ut smeten i en välsmord liten långpanna. Smeten ska vara 2-3 cm tjock. Grädda på andra falsen nerifrån i 175°C ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. Skär därefter i fyrkantiga bitar. Sikta över socker.

Vecka 12

Måndag: Lämna bilen på saab och plocka bort aribag, Johanna och lämna pressent kort, Mammaträff kl 12.
Tisdag: Hemma dag, men stor kok
Onsdag: Borkind och hälsa på mormor och Sivert.
Torsdag:
Fredag: let´s dance
Lördag: påsk lunch hos mor kl13.00, Ishocky och vin
Söndag: fika på Näs med Marina och Ronny och Lukas

24 mars 2008

Västervik vårdcentral

Ja ha..då var det bara att åka med lilleman till Västervik för sin diarré och sin feber. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och de ville absolut titta på honom....man blir ju alltid lite orolig och så, men det är ju lika bra och kolla upp saker och ting..så han inte har åkt på en tarm och mag bakterie eller något!!!

23 mars 2008

Feber igen

Nu har lilskrutten fått feber igen..så det blir till att sova i mammas och pappas säng i natt igen..det är jag som är en höns mamma, som inte vågar ha honom inne på sitt rum...vill ha honom nära....så jag hör att han andas och så..lite rädd för feber kramper....

En feber som kommer och går...det måste vara BISSINGAR.....................

diarré

Min lilla son har nu fått diarré, så fort han har ätigt något så sprak i blöjan..tror jag har bytt 4 st skit bjöngor i dag..han har ingen vidare aptit heller, han har typ ätigt ente äns halva intaget i mot vad han brukar äta...så Arvid och jag har mutat honom med banan i dag, dels för att det är stoppande och dels för att han älskar det..hoppas vi får någon effekt av babanen, så det slutar att rina ur honom..
Man bli ju lite orolig oxå att han ska bli ut torkad ovh inte få i sig tillräkligt med vätska..i och med att han skiter hela tiden...så vi försöker att ge honom vatten hela tiden...
Det måste vara tänder på ge allså, dels för Febern han hade, diarrén, kli i munnen, sover oroligt, dålig aptit....

Vin

I går korkade jag och Mamma upp en flarra vin och satt och smuttade på..inte riktigt ett vin i min smak..men det gick allt ner...Vi satt och tittade på hocky och åt chips och var almänt lata..skönt som helst!!!

22 mars 2008

fördriver tiden

Sitter här och förbriver tiden, Min son vägrar att sova.....................jag känner bara för att gräva ner mig i en grop och aldrig mera vakna.....................vill sova...........................

21 mars 2008

Feber

Min lilla guldklimp har feber. Han har haft 38,6 i natt. Vaknat en gång i timmen och varit jätte ledsen, varm och snorig. Han har legat och vändig och vridigt på sig och sukat och stönat. Tror han haft feber drömmar, lilla mannen...Han fick en panodil i natt vid halv 2, då somnade han om till kl var 5.00 i alla fall, då fick han lite smmanhängande sömn, plutten!
Nu i dag har feben gå ner, den ligger på 37,6 så han är ju bättre på så sätt, men han är pricis slut efter natten.
Pappa arvid är ute och går med honom i vagnen, dels för frisk luft och dels så han kommer till ro och kan sova en stund...
Tycker synd om min lilla älskling...

20 mars 2008

inte på blogg humör

JAG KÄNNER INTE FÖR ATT BLOGGA OM NÅGOT SPECIELLT I DAG, SÅ JAG SÄGER BARA:

- GLAD PÅSK PÅ ER ALLA
ÖNSKAR
MYREN/ALVIN

19 mars 2008

Brokind

I dag har jag och Hugo varit i brokind och hälsat på. Hugo har varit hur snäll som helst. Har ätigt jätte bra och sedan sov han lunch i 2½ timme. Medans han knoppade så spelade jag och Mormor Kort, Hon lärde mig ett nytt kort spel som var as roligt. Så nu har jag fått delle på det oxå. I morron ska jag in och köpa två kort lekar, så jag kan lära arvid, så vi kan lira här hemma!!
Just nu sitter jag är i min ensahet som vanligt, hihihi, Min underbara sambo är på fotbolls tränning och min underbara son HUGO sover!!
Det ska bli spennande och se hur länge han sover i natt innan han väcker mig och ska ha sitt natt mål. Han slukade 260 ml välling här nu i kväll..hoppas han sover fram tills morron kvisten..
Men nättrena inna här nu har han varit super duktig, han har sovit hela nätterna i sin säng och bara ätit en gång runt halv 12..så rena lyxen säger jag!!

17 mars 2008

dagen

Hugo tyckte att vi skulle gå upp kl halv 8 i dag, så det gjorde vi..vi började dagen med att äta frukost, Hugge åt sina 6 msk gröt och jag åt mina mackor..sedan var det bara att börja packa, först var det tänkt så att vi skulle vara borta hema dagen, men jag ändrade på det under dagen. I alla fall, så bar det av in till stan:

1. lämnade bilen på Saab, för att plocka bort airbagen, ställa in lysena och fylla på olja!
2. för drev tiden på stan, ica och köpte nlöjor och konsum och köpte kastruller. Mendans Hugge sover i sin vagn.
3. hämtade bilen, och när jag skulle betala, så gick inte mitt kort..
4. fick åka utt till bankomaten, för att ta ut pengar, den första var trasig, fick åka runt och där gick det.
5. Körde tillbaka, skulle just svänga in på en gata, och där står snuten och har blås kontroll, men som tur var så svängde jag aldrig in, utan jag han och uppfatta att de stog där.
6 åkte ner och betalade
7 åkt till storebro och lämnade ett pressent kort till Johanna, och hon hjälpte mig att sätta fast bilbarnstolen fram. Nu vaknade HUgge, alltså han har sovit i 2 ½ timme på förmiddagen i dag.
8 upptäcker att klockan är halv 12 inser att jag inte orkar åka på Mammaträffen...så jag packarin in Hugge och åker hem.

Jag kännde att han behövde får vara hemma lite, efter en helg som denna, vi har bara åkt runt till folk hemma helgen!!

Men minst sakt en händelse rik förmiddag!!

Vecka 11

  • Måndag: hemma förmiddag, fika med kussen..
  • Tisdag: BVC sömn info.11.00, fika med yenna och viggo, Linköping och kolla på lägenhet med kalle och arvid
  • Onsdag:tandläkaren i västervik med Arvid
  • Torsdag: BVC, fika hos pappa.
  • Fredag: let´s dance
  • Lördag: Fotbolls match tuna
  • Söndag: rimforsa och hälsade på oscar och assi

recept vecka 11

Krämig grönsakssoppa 4Portioner
200 g Blomkål
200 g Broccoli; färsk eller fryst
8 dl Vatten 2 Grönsaksbuljongtärning Salt Peppar
Skölj blomkålen och dela den i buketter. Skölj färsk broccoli och skär bort de grövsta stjälkarna. Tina djupfryst broccoli något. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i grönsakerna och koka dem mjuka på svag värme under lock 8-10 minuter. Finfördela grönsakerna i en mixer eller matberedare med lite av buljongen till mos. Häll tillbaka grönsaksmoset i resten av buljongen. Låt allt koka upp och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Servera i varma tallrikar. Strö gärna hackad persilja över.

15 mars 2008

Fotboll

I dag blir det fotbolls tittande i Tuna. Arvids lag Södra vi möter Tuna. Hoppas det blir en hård machs. Mamma, tommy, Hugo och jag ska åka och titta kl halv 3 på grabbarna.

14 mars 2008

Fixar dag

Jag började dagen med, stor kok till HUGO, kokt nött kötts puré, päron puré, broccoli puré. Sedan var det dax för Hugo att sova frukost, han sov i ca 1½ timme i sin säng och han somnade helt sj! duktig pojke. Sedan var det dax för Hugo lunch..så då lunchade han, jag och Martin. Sedan gick vi en sväng till affären. När vi kom hem tog jag tag i att vända på våra lampor till halv lyset till bilen, de har suttit upp och ner, så man har typ inte sätt ett skit. Så nu hoppas vi på att se i gen. Gissa vad jag hittade i motorn, jo en rått jävel hade byggt sig ett lite bo där, så massa rått skit och löv lå det där...super äckligt.
Medans mamma var duktig med det, så sov Hugo lunch o vagnen ute. Efter det fick jag ett ryck till, så jag storstädade hallen nere, slängde gamla skor och fixade sko ställ till alla mina "1000" skor. Sedan när jag var klar med så passade jag på att skicka i väg en intresse anmäla till akssan kanumal som jag skulle gjort för ett halv år sedan, så i dag fick jag i alla fall fingrarna ur!!!
så nu väntar jag på att Hugo ska sova lunchs klart, så vi kan leka lite innan middags dax..

13 mars 2008

GRATTIS

Grattis fargubben på 49 års dagen,
Önskar


Emelie, Arvid, Hugo och Elsa


12 mars 2008

Nu igen, örngatan 18

Detta Hus är min Mammas och Pappas gamla hus som de sålde för ca 1 ½ år sedan och nu är det till salu igen.
Alltså på ca 4 år har det bott tre familjer i detta hus. Snacka om att det är ett hus som för olycka med sig.
Först skillde sig mina föräldrar och nu ska det som bor i det nu skilja sig, det kallar jag för omen!!!

11 mars 2008

fult i dag

I dag blev det vist full speckatt schema...vi börjar morgonen med att åka till BVC och få info om sömn och de olika metoderna, jag vill att Hugo ska lära sig att somna själv, Jag kan liksom inte gå runt och visa på ett barn som väger 8 kg, det orkar man inte..
Sedan ska vi ta en lunch fika med Yenna och Viggo, jag hoppas på att det blir runt halv 12 så Hugge kan äta sin lunch då!
Sedan blir det att se till att vara hemma till kl är 15.00 för då är det dax för Hugos Middag, snacka om att man får anpassa sig, men det gör man så gärna. Runt denna tid kommer Hugos Farmor, Hon ska vara barnvakt, medans vi tar en tripp till Linköping. Kalle frågade oss i går om vi ville föörja med och kolla på en lägenhet åt honom, och det är ju klart man vill det. Efter visningen ska vi ta en tripp till Ikano..inhanla barnstolar till mor och far föräldrar till höger och vänster...............

10 mars 2008

ensamhet

Nu sitter jag här i min ensamhet, som vanligt tycker jag. Gossen sover så söt på balkongen, nerbäddad med filkar och täcken och ett regnskydd över sig. hoppas på att han sover en stund nu!
Sådana hära dagar som är grå och regniga tycker jag i balnd är riktigt mysiga, men just i dag känner jag bara att jag blir deppig av sådant. Jag vill ha sol och varmt..längtar till sommaren...
Om jag skulle gå och hänga lite tvätt, diska eller städa lite nu när grabbeb sover, jag tycker att inte gör annat!!
Ha en bra dag alla glada,,,,,,,,,,

Ä

Äpplet faller inte så långt från trädet.

Ärlighet varar längst.

Även solen har sina fläckar.

Äras den som äras bör.

09 mars 2008

Trött

jag skrev nyss ett inlägg..som försvann..så nu skiter jag i att blogga för i dag..jävla dator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

recept vecka 10

Broccolipaj 4 Portioner

Pajdeg 2 1/2 dl Vetemjöl 1 dl Ost; riven 100 g Margarin 2 msk Vatten; kallt 1 Salt; krm

Fyllning 500 g Broccoli; färsk eller fryst 1 Purjolök 1 msk Olja 1 msk Salladskrydda; Italiensk

Ggstanning 3 Ägg 2 tsk Senap; Fransk 2 dl Mjölk 1 tsk Salt 1 Peppar; krm 2 dl Ost; Riven

Blanda snabbt ihop mjöl, ost, margarin (delat i mindre bitar) i en matberedare eller bunke. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen till en rund boll. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla eller platta ut degen i en pajform , ca 24 cm i diameter. Nagga degen. Klä kanten med folie remsor, så glider inte degen ner under gräddningen. Grädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader C, mitt i ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter. Skölj och skiva purjon. Dela broccolin i mindre bitar. Förväll dem någon minut i lättsaltat vatten, om du använder färsk broccoli. Hetta upp oljan i en stek panna. Fräs snabbt broccolin och purjon i oljan. Tillsätt salladskryddan och rör om. Fördela grönsaksblandningen i pajskalet. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll den över grönsaksblandningen. Grädda pajen i 200 grader C, 25-30 minuter mitt i ugnen. Servera pajen med gurkstavar och frukt som dessert.

vecka 10, jour vecka

Måndag: Johanna, Alice och William kommer på besök.
Tisdag: vägning och mätning på BVC, mammaträff hos Therese
Onsdag:Hemma dag
Torsdag: frödingen och hälsa på Carro och Milo
Fredag: let´s dance, Spela, hälsa på syrran
Lördag: Fotbolls matchs
Söndag: städa

V

Var dag har nog av sin plåga.

Vill man vara fin får man lida pin.

Väck inte den björn som sover.

Vägen till mannens hjärta går genom magen

07 mars 2008

T

Tala är silver, tiga är guld.

YES

Äntligen har mitt spel kommit hem!! I dag kan jag SPEL!!!

06 mars 2008

Frödingen

I dag har vi varit i frödingen hos carro och Milo,
Mycket trevligt. De bjöd på vofflor...hur längesedan som helst som jag åt vofflor....
Johannam alice och william, Yenna och viggo var oxå med...
Det är trevligt att träffas sådar man behöver, ha sällskap av andra små barns föräldrar när man går hemma hela dagarna!!!

S

Själv är bästa dräng.

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Skomakare, bliv vid din läst.

Skrattar bäst, som skrattar sist.

Skåda inte en given häst i munnen.

Släkten är värst.

Små grytor har också öron.

Som man bäddar får man ligga.

Som man sår får man skörda.

Stor i orden, liten på jorden.

Surt, sa räven om rönnbären.

Så länge det finns liv finns det hopp.

Sådan herre, sådan hund.

05 mars 2008

Hugo min skatt!!!

Hugo min skatt blir 5 Månader i Morgon den 2008-03-06









uppdateringar...............

Jag och Hugo har varit hemma hela dagen och bara tagit det lugnt och mysat.
Han har sovit som men stock i dag, 4 timmar sammanlagt, det hör ju inte till vanligheten. Tacka vet jag balkong och vagn. Det går ju han honom där ute nu är han har fått en babyvakt!! Är så nöjd med mitt inköp!!¨
Jag har varit vid datorn hela dagen känns det som..Jag har såttigt här och väntat på ett spel jag har beställt, men det behagar fan inte komma hem via mailen.
Jag har mailat deras support för att fråga om det blev något fel vid beställningen, men inte fått svar där ifrån heller..............................
- Vill ha mitt spel!!!!!

R

Rom byggdes inte på en dag.

04 mars 2008

Bvc/Lindex/Epok/Träff/Sängen

I dag har Hugge och jag varit på BVC, vägning, mätning och vaccination , 5 månaders sprutan. Han är 69 och väger 8120 g Han bev bara lite ledsen är tant Lena stack honom!! Sedan efter det så gick Hugo och jag till lindex för att inhandla en mössa till gossen, han fick en fin blå/gul pyamas oxå.

Efter det så tog Hugo och jag en fika med Hugos farmor på Epok...
Sedan bar det av på mamma träff..men vi var inte kvar så länge för att Hugo var så ledsen och trött så vi åkte hem och åt lite välling sedan kröp ni ner båda på i min säng och mös, somnade som två stockar och sov i 2 timmar.
Efter det var det bara att dra igång med maten, i dag hade vi Mosaka..
Föresten i dag kom Hugos babyvakt hem, vi var inne och beställde oss en ny i helgen...det blev en likadan som Viggo,
- "Hugo tyckte att hans kompis babyvakt var bra så han beställde en sådan"

P

Prisa ej dag förrän sol gått ner

03 mars 2008

Vecka 9;s recept:

Fransk tomatsallad

4 Portioner
6 Tomat
1/2 tsk Salt; knappt
Svartpeppar 2 msk
Lök: hackad,
eller 2 msk Gräslök; hackad
1 msk Vinäger
2 msk Olja
1 msk Vatten

Skiva tomaterna, lägg skivorna på ett fat och strö över salt, peppar och lök. Blanda vinäger, olja och vatten och häll det över tomaterna. Ställ fatet kallt. (Gärna ett par timmar, min anm.)

O

Ont krut förgås inte så lätt.

Otack är världens lön.

Köping

En annan del av Köping...

Vilket super program, jag sitter bänkad varje söndag kl 20.30. Fan det är så himla bra och härligt program. Man både skarttar med de och åt de...
Tobbe - Arg och svär, det går liksom inte att hålla sig för skratt, i går så hade han "ont" i foten igen...Han är hypokondriker!! Han hittar på egna sjukdomar!!
Micke - Håller tal hela tiden...
Linda - Årets kvinna, positiv och gald
Matts - trött men gald.
Det blev årets program oxå tror jag!!

02 mars 2008

Kaffe drink


Jag har hittat en drink som är så super god. Caffe latte Espresso. En kall kaffe drink..jag har fått lite dille på den..den är värd att testa!!

N

Nu är det kokta fläsket stekt.

Nu är måttet rågat.

Nu går skam på torra land.

När katten är borta dansar råttorna på bordet.

När nöden är som störst är hjälpen som närmast.

Nära skjuter ingen hare.

Nöden har ingen lag.

Blandat

I går möblerade Arvid och jag om. Vi fick tillbaka vårat "rätta" sovrum. Hugo fick sitt egna rum, och Arvids och mitt gammla sov rum blev datarum/gästrum. Det har med eget rum var inte riktigt planerat redan med, efter som Hugo och jag störde varandra mer och mer under natten, så tyckte både jag och arvid att det kanske var dax...Natten tills i natt fungerade jätte bra i alla fall..
I dag blir det en slapp dag, vi ha ätigt söndags frulle framför starten på Vasaloppet...och sedan kl 17.00 är det innebandy för Arvids del. Jag och Hugo kankse ska titta och inte bestämt oss än..

01 mars 2008

M

Man får ta seden dit man kommer.

Man har aldrig roligare än vad man gör sig själv.

Man lär så länge man lever.

Man måste lära sig krypa innan man kan gå.

Man måste rätta munnen efter matsäcken.

Man måste smida medan järnet är varmt.

Man saknar inte kon, förrän båset är tomt.

Man skall inte bita den hand, som föder en.

Man skall inte dra allt över en kam.

Man skall inte döma hunden efter håren.

Man skall inte gråta över spilld mjölk.

Man skall inte gå över ån efter vatten.

Man skall inte kasta sten i glashus.

Man skall inte köpa grisen i säcken.

Man skall inte ropa hej förrän man är över bäcken.

Man skall inte såga av den gren man själv sitter på.

Man skall inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Man skall tala med bönder på bönders språk och med lärde män på latin.

Man är alltid sig själv närmast.

Morgonstund har guld i mund.

Mycket ska man höra, innan öronen faller av.

Mycket vill ha mer.

Många bäckar små gör en stor å.
Vicke.