30 april 2008

Blocket

Jag har haft ute lite saker på blocket, i och med att vi ska flytta så vill bli av med lite bös.
Vi har fått sålt, bär selen till Hultsfred och Baby vakten till Göteborg.
Nu hoppas jag på att det är nogra som nappar på baby gymet och hopp gungan oxå. bar bordet är det ingen som ringt på alls, men tvätt maskinen är det en kvinna som ringt på, men hon tyckete att den hade för låg centefigering. Så ingen affär där..:(


29 april 2008

Barnmorskorna!!

21.00 Barnmorkorna
Del 6 av 8. Äkta vardagsdramatik om livets stora lilla mirakel. Barnmorskan Karin hjälper Marco och Mikaela som föder på knä. När bebisen äntligen kommer går det undan och med en liten skjuts från Karin, fångar Mikaela upp sin lilla krabat och tar henne till bröstet. I ett annat rum kämpar en barnmorska, en sköterska och en läkare med att vända den olydiga bebisen i Marias mage. De har redan vänt på bebisen en gång tidigare.

Brand

I går kl 18.15, så hörde jag blå syrener, men jag tänkte inte mer på det, utan fortsatte att bada Hugo i lugn och ro. Sedan när vi skulle ligga och mysa på filten i tv rumet. Så tittar jag ut och se att min grannes hus står i lågor. JAg står kvar och tittar en stund, och så rätt va det är så kommer branmännen med en man ut släpandes. I och med att jag står så högt upp så se jag hela upplivningsförsöket, de höll nog på 30 min eller något, men det gick inte att rädda gubben.
Det märkligaste är att vid 18.00 satt Arvid och jag på fram sidan av vårat hus, och vi såg inte att det bran där inne. Hade man gjort det så, hand han kankse inte dött...



28 april 2008

vecka 18

Veckan
Måndag: kolla på en lägenhet kl 17.30
Tisdag: träffa fam. palmgård
Onsdag: BVC, svar på lägenheten
Torsdag: hämtat kartonger, sakt upp lägenheten, mamma & syster kommer på besök. Arvid ska på fotboll!!
Fredag: serie start på fotbollen kl 19.00
Lördag: hjälpa Håkan i trädgården, äta pizza och hamma mys.
Söndag: Tipspromenad

Veckans recept
Kondiskakor
Enkelt recept på mycket goda kakor med mandel och choklad som går snabbt att göra.
Mycket goda mazarinliknande kakor för den som gillar choklad och mandel.
Tid: 30 minuterca
15 st
Du behöver:200 g smör100 g sötmandel25 st mariekex2,5 dl strösocker2 ägg175 g mörk blockchoklad
Gör så här:Smält smöret.Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer. Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.Häll på sockret och det smälta smöret. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.Klicka ut smeten i mazarinformar.Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.Låt kakorna kallna under bakduk.Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen och pensla (eller använd sked för att stryka) på chokladen på kakorna.Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.

Veckans person
Leif-Inge Myrén

Fakta
Ålder:49
Bor: Östratullports gatan i Vimmerby
Sivilstånd: dejtar någon
Barn/Husdjur: 4 st barn, Emelie, Alexandra, Elin och Mattias
Jobb/skola: Ljunghäll AB
Relation till Emelie: Pappa
Jag ska: njuta av dagen
Jag ska men vill inte: dörja jobba
Jag önskar mig: högre lön
Jag vill: köpa mig ett fritids hus
Jag borde: köpa mig en cykel

Veckans skämt
Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9:an. En dag skulle Per ta sig en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig. -Syrran. Du kan väl ta av dig handduken. -Nämen Per! Vad är det du säger. Du har väl sett mig naken förut? -Snälla Snälla Snälla... Efter mycket tjat - Okey då. Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men drog efter ett tag en lättnadens suck och sa: -Pfiuuhhh. Roger i min klass sa till mig att du hade fått kuk i helgen!

26 april 2008

Njuter

Just nu njuter jag att bara sitta här hemma i lägenheten själv. Arvid tog lilleman och gick ner till farfar Håkan. Det blir så när man är med sitt barn dag ut och dag in, så hinner man inte längta efter honom, så det ska bli jätte skönt om ett par timmar när man blir sådar riktigt Hugo sugen.

Vi var på fotboll i går kväll, Södra vi vann med 6-0 över Tuna södra. En stor seger!!
Det var kul för dom att de fick börjar sergen med en sådan stor seger...grattis till er!!

Grattis Therese


Grattis Therese på din namsdag!!

25 april 2008

uppe tidigt//annonser

Här sitter jag i min ensamhet. Jag kan inte sova. Min lilla familj ligger och snusar och sover. Man är ju dum som inte sover när man har möjlighet till det!!
Jag sitter här och kolla vagnar, vi funderar på att köpa Hugge en ny. Så är det någon som är sugen på att köpa en emmaljunga citycross sen 06, svart, ny skötväska och sprliter nya däck, för ca 3500, så hör gärna av er.

Sedan har jag oxå en bär sele, baby björn en blå som jag vill sälja för 300 kr.

Vi har oxå tänkt att sälja vårat baby gym, för 200 kr


Så är det någon som är sugen på något ut av sakeran så är det bara att komentera....

24 april 2008

Det blir av...........

Det blir till att flytta om ca 3 månader.

VI FICK LÄGENHETEN..............................
nu ska man bara ta sig i kragen och ringa hyresvärden och säga upp denna lägenhet!!

Så våran nya adress blir Industrigatan.....

23 april 2008

21:00 Barnmorskorna

Del 5 av 8. Äkta vardagsdramatik om livets stora lilla mirakel. Det är sällsynt men en till två gånger i månaden kommer kvinnor med döda barn i magen till förlossningen på Karolinska i Huddinge. Barnmorskan Lisa måste ta hänsyn till Wilais och Rickards jobbiga minnen när hon ska hjälpa deras barn till världen. För drygt ett år sedan dog Wilais förra bebis i magen och hon fick komma till förlossningen och föda ut det. Nu är det annorlunda.

Lite blogg torka, men men

Här kommer det i alla fall ett inlägg. I går var Hugo och jag och hälsade på fam. Palmgård. Vi åt lunch i hop och sedan åkte vi ner till Hultsfred. Kollade lite på ISIS, för det 50% på allt. Jag hittade 2 par jeans och en blus, Arvid fick en tröja. Lilleman fick inte någontion, för ovanlighetens skull. Han fick i stället saker i måndags. Jag var förbi Briobutiken och köpte Visan lull tassar, en mobil till vagen, nappflaska, nattlampa.
I alla fall jag blev super jag av att JAG hittade mig lite kläder, det känns som det var år och dagar sedan jag köpte mig något.

Vi har varit och tittat på en ny lägenhete, som vi ska få svar på dig om vi får. Vi hoppas, alla fördelar väger över att vi ska flytta:
den nya lägenheten:

  • Badkar
  • egen gräsmatta
  • altan
  • stor tvättsluga
  • mysig
  • bra standard
  • billigare hyra....

Från det till ett annat, Hugo sover lika dåligt som förut..på Lördag har han sovit dåligt i tre veckor. JAG ORKAR INTE MER, hoppas det vänder snart, han blir i alla fall något lugnare om han får sova hos oss. Det är väl bara att vänta ut lilleman, tills han blir tygg igen. Sedan får man försöka men hans säng igen...Längtar tillbaka till perjoden som var innan denna. Den var GULD, super aptit, sov som en lite ängenl...Hoppas min lillkille hittar tillbaka dit!!

20 april 2008

vecka 16

Veckan
Måndag: träffa Nettan kl 12.15
Tisdag: mamma träff hos Åsa kl 12.00
Onsdag: följa med kalle och kolla soffa, hjälpa honom med försäkringskassan
Torsdag: hus visning kl 16.30, södra storgatan 30, Yenna och Viggo kommer på fika och promis
Fredag: STÄDA LÄGENHETEN, Syrran ska vara med Hugge, rimforsa kommer på besök.
Lördag: fotboll
Söndag: Tipspromenad

Veckans recept
Bakad potatis med räkor och sås1 Portion100 g Bakad potatis60 g Räkor; skalade, hackade40 g Kesella4 tsk Extralätt majonäsDill CitronpepparStor sallad4 tsk Lätt salladsdressing med -oljaBaka potatisen, antingen i ugn eller i mikron. Blanda räkorna med kesellan, lättmajonäsen, dill och citronpeppar. Servera en stor blandad sallad med dressing vid sidan om.

Veckans peron
Alexandra Monica Myrén

Fakta
Ålder: 22
Bor: Rosendal gård
Sivilstånd: Sambo
Barn/Husdjur: 2st Hundar, En boxer som heter Bea, Golden som heter Moa
Jobb/skola:Tandsköterska i Virserum, Städerska på Fredensborg
Relation till Emelie: Syster
Jag ska: Åka till Kreta
Jag ska men vill inte: Jobba på måndag
Jag önskar mig: Mer pengar
Jag vill: Träffa Hugo mera
Jag borde: städa hemma

Veckans skämt
En blondin kommer in på ett bankkontor i centrala Stockholm och ber om att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5 000 kronor. Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet. Blondinen lämnar nyklarna till en ny ferrari som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som anänder en 1 200 000-kronersbil som skerhet för ett lån på 5 000 kronor. Han kör sedan ner Ferrarin i bankens garage och parkerar den där. Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta på 31,50. Banktjänstemannen säger till blondinen: -Vi är mycket glada att du ville låna hos oss, men vi är en smula undrande. När du var borta kollade vi upp dej och upptäckte att du är mångmiljonär. Det förvånar oss att du behövde låna 5 000 kronor. Blondinen svarar: -Var annars i stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31,50?

19 april 2008

Mys dagar

I går var jag och Hugge i stan och hämtade Kalle och Teo. Sedan var det hos och och sov kvar här. Vi åt taco och mysade. Arvid och Kalle spelade tv spel på natten sedan. I dag så kom även occe ner och först gick vi till en lekpark. Så teo och Hugge fick gunga lite. Teo han tittade en spade och hade as kul med den. Sedan gick vi bort till Farfar Håkan och hlsade på honom...Till middagen stannade occe, till middag blev det ytter file och pommes, fin fint!!
Vid 20.00 nu här i kväll gick jag in och la hugge i sin säng och jag stannade kvar där tills han hade somnat..och för forta gången på super hänge somnade han i sin säng uatn att bli helt hysterisk...

17 april 2008

Barnmorskorna!!

Del 1 av 8. Frida ska föda sitt första barn. När barnets hjärtljud sjunker kallar barnmorskan Lena på läkaren. Ulrica vill ha kontroll, men när värkarna sätter in vill hon gå hem. Och då måste barnmorskan ta över kontrollen.


Del 2 av 8. En bebis föds i bilen på väg in till BB med navelsträngen runt halsen - barnmorskan Bibbi rusar till akutintaget. Vi får också följa Madde som helst inte vill göra kejsarsnitt igen. Men barnet verkar inte må så bra och barnmorskan Eva kopplar in förlossningsläkaren.


Del 3 av 8. Det är hårt tryck på avdelningen och barnmorskan Lisa måste be blivande föräldrar att vända sig till andra sjukhus. Linnea vill veta hur den verkliga förlossningssmärtan känns och helst inte ta någon annan smärtlindring än lustgas. Ett livsfarligt akutfall inträffar då en bebis fastnar med axlarna och inte kommer ut.


Del 4 av 8. Det är natt på förlossningsavdelningen. Barnmorskan Åsa lotsar latinamerikanska Erika genom en tuff förlossning. Erika pratar inte svenska, hennes man Rodrigo får tolka och förklara. I ett annat rum arbetar barnmorskan Karin med en moderkaka som inte vill komma ut.

FUL!!


SÅ HIMLA FUL BILD; VAR BARA TVUNGEN ATT LÄGGA UPP DEN!!

Blev inget!

Det blev inte promenad och skit snack med Johanna och William. Utan det blir det med Yenna och Viggo i stället. Johanna ringde nya och sa att hon inte hade tid..vi som stog klara i dörren och skulle gå..blev inte allt för glad..

Promenad & Snacka skit

Nu här på morgon kvisten kommer Johanna och William. Vi ska gå en lång morgon promenad och prata skit. Det var ett tag sedan vi såg nu så vi kännde att det var dax. Funderar på att gå över stora vägen och gå de små mysiga små vägarna..Hoppas vi hittar en bra promenad väg!!

16 april 2008

så ska man blogga lite då!

I dag känner jag vist inte för att blogga, Men jag känner att jag ändå måste skriva ett par rader för att göra det..
Jag hjälpte kalle i dag med Försäkringskassan. - Jag bara älska deras telefon köer, - DU HAR !146 platsen i kön, 15 minuters vänte tid..jippy..men va fasen det var bara att bita i hop och hänga kvar.
Läste vist att det var rlera av mina bloggare som varait i Försäkringskassans telefon kö, kul va?
Nog om det, jag hjälpte i alla fall Kalle med det jag kunde hjälpa honom med, så nu ligger bollen hos Teos mamma, att fixa vidare..
Sedan var vi en sväng inne på MM och kollade soffa åt kalle, han hittade en super snygg, han kände väl nästan att han ville köpa det, han skulle bara tänka en stund.
Sedan tänkte vi att vi skulle ta våra killar och gå ut och gå, till en lekpark, men så kom REGNET..jippy..va glad man belv då!! not!!
I kväll blir det hocky för hela slanten. Mammas gubbe kommer hit och ska kolla det med Arvid medans mor och jag ska promenera, om regnet har slutat svala då!!

Kusinerna Teo & Hugo

15 april 2008

Tillägg till inlägget BORTA DAG

Vi hamnade på Epok i Vimmerby, Fy fan va omväxslande, hihihi, not!!

14 april 2008

Borta dag

I dag ska jag och Hugo titta på något med Jeanette. Men vad kan man hitta på i denna lila stad. Det finns inte så mycket att välja på. Stan och alla affärerna har mna ju gått i 10 gånger och så går man över det på ca 20 minuter.
Man tänker jag tar mig en säng in på Lindex det kan ju har kommit något nytt till Lilleman, men icke sa nicke..det är ju prisis samma som sist.
Så därför vill jag åka i väg någon stanna och se något annat för än gång skulle. Men var och vad kan man göra:
Några idér:
  • Billig klädaffär i Västervik
  • Kalmar, där är man inte allt för ofta, men det är för långt!
  • Oskarshamn, Har inte varit där på länge

"Dålig fantasi"

NÅGRA SOM HAR NÅGOT TIPS??

13 april 2008

Vann

Jag vann över Arvid med 7 rätt mot 6 rätt..Så har jag gjort det igen..vunnit över dig älskling!!
Han gick med 3 rader med 4 för krysade siffor, men han fick inte bingo, men det fick jag!! Är man bra eller bra, "det kankse är tur"

Tips promenad

Nu här på morron kvisten blir det tipspromis...här i södra vi. Vi brukar försöka att gå varje söndag. det är del skönt att få komma ut i friska luften, så är det kul att träffa lite folk, men alldra roligast är det för att jag brukar för det mesta vinna över Arvid.
Så nu är det dax klä sig och att gå ut i det "fina" april vädret!

Vecka 15

Veckan
Måndag: träffa Miccis och Slema, hälsa på min far på sjukhuset.
Tisdag: 7 års dag
Onsdag: 6 månaders kontroll för Hugo på BVC
Torsdag: sov dag
Fredag: fika hos Emilie
Lördag: brankårens års fest/ jag ska kolla film med syrran
Söndag: Tipspromenad

Veckans recept
Blåbärspaj
1 Paj
Pajbotten
50 g Margarin
3/4 dl Socker
1 Ägg
1 dl Vetemjöl

Fyllning
3 dl Blåbär
1/2 dl Socker
1 dl Matlagningsgrädde
1 Ägg
Mandel; hackad
Sätt ugnen på 200°.
Vispa margarin och socker pösigt, rör ner ägg och mjöl. Bred ut i en pajform. Lägg i bären. Vispa socker, grädde, ägg och hackad mandel. Slå över bären och grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Veckans peron
Stig Arivd Ingmar Alvin

Fakta
Ålder: 25
Bor: Södra vi
Sivilstånd: Sambo
Barn: 1 st, Hugo Alvin
Jobb/skola: Ljunghäll AB, Deltidsbrandman
Jag ska: på Brankårs fest på lördag
Jag ska men vill inte: Till Tandläkaren i juni
Jag önskar mig: nya madrasser till sängen
Jag vill: Köpa hus
Jag borde: hämta de nya sommardäcken

Veckans skämt
Efter samlaget och full av hopp frågar hon - Vad ska ungen heta? Han drar av gummit å knyter en knut på den och svarar:- Kommer han ut härifrån ska han heta McGyver!!

12 april 2008

fixar

Jag kände för att lägga till ocg fixa lite i min blogg i dag..så det har jag gjort nu medans lilleman sover på balkongen. Där i vagnen är typ ända stället han sover länge och riktigt hårt på dagarna. så han har sovit i över 2 timmar nu.
Men jag blev riktigt nöjd med mina tillägg här i bloggen..ska titta på om jag ska ända utsendet oxå...kankse!!

10 april 2008

Älskling

I går, skulle arvid och jag ha åkt till Linköping och firat våran 7 års dag, men vi bestämde oss för att det inte var en bra idé i och med att hugo är som han är just nu..så vi åkte till Hultsfred till Bambugården och beställde hem mat..så vi satt hemma och mysade och åt gott i stället, gå går kom älskling hem med 7 stycken rosor till mig och ett kort där det skog, Tack för dessa första och bästa 7 åren i mitt liv..älskar dig gumman..så söt..då smelter man lite!!


Min stora KÄRLEK i livet!!!!

09 april 2008

Jag dör

När tar det slut, Jag orkar inte med, tror inte Hugo orkar mera heller. Vi måste få sova hela familjen. Hugo är super orolig om nättrena. Först sover han i 4 timmar i sträck, sedan efter det så vaknar han en gång i timmen fram tills kl är 3.30 för så vill han ha sitt morron mål, sedan sover han hur lugnt som helst...Men det är på tok förlite somn både för Hugo, Arvid och mig..Jag håller på att ge upp. Men sedan tänker man efter att det kan man ju inte..det är bara att hänga i och se glad ut - Så säger alla andra människor, så är det och ha barn, och den klyrsan hatar jag..Vist jag förstår att det är så här att ha barn. Men bara för att man tycker att det är jobbigt just nu, så önskar man absolut inte bort Hugo...Han är vårat allt... Man är ju liksom inte mer än människa. Det finns alltid en gräns och den känns som om den är nådd för länge sedan...

Just nu ligger han i sin vagn och snusar, tack och lov för vagnen och ute plats..han sover bra i alla fall ut...han behöver ju sin dags sömn gubben!!
Min teori varför han har så svårt att komma till ro och sova är, en utvecklings fas. Det händer så mycket just nu, försöker krypa, lära sig sitta..mm...och så vill han kolla så man är kvar, närheten..

08 april 2008

7 år i dag

I dag firar Jag och Arvid årsdag, det är närmare bestämt 7 år i dag som vi har varit tillsammans. För ca 7 år sedan träffades vi i storebro i en sommarstuga ute på Tobo. Jag frågade Arvid om han ville följa med mig hem, och han sa att han ville det, och på den vägen är det.............

Det kunde ju inte bli bättre, Vi är super säkra på varandra och vi vet att inte kan komma ivägen för våran kärlek.

Så i dag har jag varit och köpt älskling, 3 röda rosor!! Dom är du värld....

07 april 2008

GRATTIS

Grattis min älskade ungen
I Söndags fyllde du 6 Månader.
Tänkt att du har redan blivit så stor. Fasen tiden bara springen i väg. Det känns ju som att du tittade ut i går, men det är 6 månader sedan.
Det är den underbaraste kännsla jag har haft någon sin, när jag fick upp dig på brösten!!!


Mamma och Pappa älskar dig




HUGO

Vecka 14

Måndag: Träffa Åsa och Erik kl 10.30 och gå på stan. Mammaträff på gamla valles kl 11.30, Handla på Willys.
Tisdag: Hemma dag, tvätta, diska och stor kok
Onsdag: Träffa Johanna och William
Torsdag: Lunch hos Åsa och Erik kl 10.30.
Fredag:
Lördag: Arvid på klassfest.
Söndag: Tipspromenad

recept vecka 14
Räksoppa med kräftsmak4 Portioner
1/2 kg Räkor; skalet från
1 l Vatten
1 Scalottenlök; el 1 gul lök
1/4 Purjolök; ca 5 cm
1 Morot
2 msk Olja
1 1/2 msk Tomatpuré
2 msk Dillfrö; eller 6 dillkronor
Persilja; några stjälkar
5 Vitpeppar; hela korn

Soppan avslutas med 1 msk Smör
1 msk Mjöl
2 pn Salt;
ca 2 msk Konjak
2 dl Vispgrädde
Lägg räkskalen samt ev avrunnet spad i en kastrull och häll på vatten. Koka upp och sjud ca 20 minuter. Finhacka lök, purjo och morot och fräs det i olja utan att låta det ta fräg. Tillsätt tomatpuré, dillfrö eller dillkronor, persilja och pepparkorn. Häll över räkskalen med sin buljong, eller bara silad buljong, och koka alltsammans utan lock ytterligare 20 minuter. Sila. Avsluta soppan genom att fräsa smör och mjöl och sedan vispa ner buljongen. Sjud, och smaka av sältan. Vispa grädden mycket löst och häll soppan i förvärmd skål. Tillsätt konjaken och vänd ner grädden med några stora tag så att soppan blir gräddstrimmig. Garnera ev med dillkrona. Bjud som förrätt ur små skålar och ev med stekta brödtärningar eller sprödvärmt bröd.

05 april 2008

super välling

I går kväll fick Hugo en ny Välling. Som heter kvälls välling som är gjord på pasta och ris. Han höll sig mätt ända fram till morron målet kl 4.00, yes....
I dag ska min lilla fam. in till vimmerby och köpa forbolls skor till arvid och burk mat till Hugo, jag bara kände det i går, jag skiter i jag ger upp, årkar inte laga mat till honom just nu....så det blir burk mat en stund :).....

ett lite tillägg, vi köpte oss en tv i dag..:)...ett lite inpuls köp!!!

03 april 2008

skit

Jävla skit vagn, den har gott sönder. så nu kan man inte använda den. om det inte gå att laga..hoppas det går!...man måste ju liksom ha en vagn...

02 april 2008

dagen i stort

Vi började dagen med at gå upp vid kvart över 8, "sovmorron". Hugge och jag åt frulle, en stor tallrik gröt och plomonpuré...Efter frulle drog jag i gång storkok, på palstenacka, morot och broccoli...Vid 10.00 tiden dök William och Johanna upp. Så vi packa på våra små knoddar kläderna och så bar det av på en lång promis. Hugo somnade i sin vagn och sov hela 2½ timme. Så han lunch blev vid 13.00 i ställde, inget att göra något åt..i dag fick han kalv kött med rotfrukter..mumms!!
Sedan låg Hugo och William på Hugos madrasser och bara mysade och rullade runt..Hur skönt och kul som helst!!