31 december 2008

2008/2009

Årets nyårsafton blir lugn, Arvid och jag ska laga 3 rättes middag här hemma.
På menyn står det:
Tost skagen (förrätt)
Plankstek (varmrätt)
Marängsvirs (efterrätt)
Jag ser fram i mot en bra och mysig kväll tillsammans med min älskling. Vi var även inne i stan i dag och fixa raketer till Arvid. Han har vist ett vist behov av att ha sådana på nyår!! (pojkfasoner)...............................................................................................................
Från fam Myrén/Alvin, önskar ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

25 december 2008

Tredagsfeber


Hugo han har åkt på tredagsfebern, Han fick det i söndags och i dag Torsdag är han helt prickig, som en prickikorv!!Hans aptit är inte alls på topp, han äter nästan ingenting, det ända jag får i honom till middag är broccoli och makaroner. HAn håller på att få kindtänder med, för att han vill inte ens ha välling, han fixar inte att dricka ut flaskan, för att den kommer åt där han har ont!! Mammas lillkille, inte lätt!!

Jul på Industrigatan 1C

Tomten, Hugo, Emelie och ArvidJulmaten
Godis och frukt
Hugo, Elin och Mormor leker med julklappar!!
Jul gröten på Morgonen!
Hugo!!
SötnosJulgranen

Sälen bilder

Syster Elin och HugoMamma och Hugo
Här kommer Pappa Arvid i FULL FART
Hela Gänget utanför vår stuga
Två svarta backar!

23 december 2008

Tjej?
[ ] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[x] När du var liten ville du vara en prinsessa.
(x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[x]Du har haft rosa på ditt rum.
Totalt: 6
[x] Du har färgat håret.
[ ] Du har slingat håret.
[ ] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[ ] Du solar hellre än att bada.
Totalt: 3
DU ÄLSKAR:
[x] Skor
[ ] Färgen rosa
[x ] Shopping
[ x ] Dekorationer
[ ] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[ x ] Blommor
[ ] Mjukisdjur
Totalt: 5
DU SHOPPAR/SHOPPAT PÅ:
[ ] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] Sisters
Totalt: 2
DU SÄGER OFTA:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god
[x] Vet inte/vene
[ ] Cuite
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
Totalt: 3
DU LÄSER:
[ ] Frida
[x] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[x ] Solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
[ ]Fredag
Totalt: 2
DU GILLAR DESSA FILMER:
[ ] Elizabetown
[x] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[x] Sweet home Alabalma
[ ] Where The Heart Is
[x] Just My luck
[ ] John Tucker Must Die
[x] The holiday
[ ] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[x] The hot chick
[ ] My girl
Totalt: 7
DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[ ] Lost
[x] Top Model
[ ] Projekt Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[ ] The OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck[x] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[ ] Heroes
Totalt: 1
DU TYCKER ÄR BRA:
[ ] Paris Hilton
[ x ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[x] Beyonce Knowles
[x] Christina Aguilera
[x] Hilary Duff
[x] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
Totalt: 4
Totalt : 33
Får du: 0-20 mer pojke än tjej
Får du 20-30: pojkaktig tjej.
Får du 30-40: rätt så tjejig.
Får du: 40-50: du är en tjej.
Får du: 50-60: du är riktigt flickig!

16 december 2008

Gravid vecka 18 fulla

Bebisen
I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den hela 150 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.
Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.
Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.
Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.
Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.
Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Tårta..........

Så här fin blir man när man äter Tårta!!

( Mig behöver ni inte att titta på, hur trött och liten som helst!!)

Tomte

På lucia hade vi en Tomte här hemma. Han lussade för sin Mormor!!

Första lusse baket!!

Detta är Hugos och mitt första Lussekatts bak tillsammans, Men lilleman orkade inte att baka tillsammans med mig, för att han somnade och jag fick baka ut sj!!

Resultat!!

15 december 2008

Sälen+UL

Jag ska försöka skriva några rader här, Jag känner inte att jag har tid och lust till att blogga just nu, vet inte varför men så känns det!
MEn jag ska försöka i alla fall. Denna vecka ser mest ut som, att det blir till att packa inför Sälen. Som vi åker till på torsdag. DEt ska bli så himla kul, JAg har aldrig varit i Sälen, och det är ju en upplevelse, bara det. Tyvärr ska jag inte åka skidor, I och med att jag aldrig stått på ett par skidor innan, så tycker jag att det är dumt, att lära sig att åka när jag är gravid. Tänkt om man ramlar jätte fel, och slår i magen eller något, så lära mig att åka får jag göra en annan gång!!
På onsdag blir det retin UL i Västervik, Det längtar jag efter nu..vill se pyret!!!

14 december 2008

11 december 2008

Fy helvete

Fy helvete vilken tråkig dag..kah klättar på väggarna..jag tror jag dör...
Vill hitta på något men men jag lyckas vis inte med det!!

09 december 2008

Gravid vecka 17


Bebisen
Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 11-12 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.
Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.
Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du
Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.
Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.
Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.
Nu var det ett tag sedan jag skrv här igen!!
Jag måste bli lite bättre på detta
I går var Hugo och jag en hel dag inne hos min mormor och hälsade på. Hur mysigt som helst!! Hugo tycker suer bra om henne.
Sedan på Kvällen kom, Farmor milo, Farbror kalle och kusin Teo på lite fika. Hugo han fick en blå tyra i går, Han lilla Kusse, råkade skicka till Hugo under ögat, så i dag har han ett blå öga.

02 december 2008

Vecka 16

Din bebis
Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-12 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.
Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklarde och benen är längre än armarna.
Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du
Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.
För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling!
Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.
Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

Linköping

I går var jag hugo, Carro och Milo i LInköping och gjorde ikanohuset. JAg hittade två jul klappar till Hugge, En till Arvid och kläder till Hugge. Som vanligt fick Mamma inte något, VArför är det alltid så??
Lunchen av njöt vi på Mac doncan. MEn inna vi gick dit så sprang vi på Carro från Kisa, hon gick i Carro Lundbergs klass. Så hon sällskapade oss på lunchen. Mycket trevligt!!!
Sedan var det dax för ikea..JAg hittade ljus och lite annat smått och gott!!!
Carro köpte inte något, den ända hon skulle ha var slut..

Så i dag ska Hugo och Jag packa in oss i bilen och åka på Öppet hus i Frödinge, pyssla, sjunga och leka!!! Mys dag!!