28 februari 2009

bättrings vägen

Vi börjar pigga på oss här hemma!!!!det är tur man har familj runt om kring sig som ställer upp och handlar hem till oss när ingen av oss orkar handla, Stort tack för hjälpen och för allt stöd!!

26 februari 2009

plastad froté/små handukar

Tacka vet jag, Plastad froté och små handukar. nu när hugge har maginflensa, så går tvätt maskinen på hög varv. Jag har tvättat hans snutte filt som han inte kan ara utan 3 gånger redan i dag + en gång i natt.
Nu flyttade vi in hans säng till oss, så vi kan hjälpa honom i natt. Netten tills i dag så satt han och jag vakna mellan 00 till 3.00 i soffan och kollade på tv, och spydde om vart annat, sedan vi 3.00 somnade lilleman av ren ut mattning...sedan här under dagen så har han bara haft dérrare, men pricis innan vi kulle till att äta middag, så spydde han ner golvet!!
Men vi hoppas för honoms skull att han han får en lugn natt..tycker så synd om min lilla grabb..jag skulle gärna vara sjuk i hans ställe..inte lätt detta..hoppas vi "över lever natten""

23 februari 2009

helvetes natt

Det drog i går vid 1.00 i natt, jag hade sådan mensvärk, så jag låg i sängen och bara vred och vände på mig. Slumrade och vaknad och kved. Men vid 4.00 kunde jag inte ligga kvar mer, så la jag mig i ett bad vatten. Skönt..Det släppte..
Både arvid och jag trodde att vi skulle behöva åka till västervik, för att få stopp på det hela..men som tur var så slapp vi det!!!

20 februari 2009

Mina älsklingar!!




Graviditetsvecka 28

Trefjärdedelar av din graviditet har passerat. Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag. Du tycker kanske att ditt barn är lite väl stökigt nu.

Mamma
Om du känner dig trött kan du till viss del ändra på det genom att äta rätt, gå på promenader och vila.
En del kvinnor kan nu börja oroa sig för förlossningen och en viss osäkerhet och oro är naturlig och ganska vanlig. Speciellt gäller det förstföderskor och omföderskor som har haft en jobbig tidigare förlossning. Prata med din barnmorska om det, hon kan hjälpa dig. Några kan vara mer oroliga: Kan det hända barnet något? Gör det mycket ont? Orkar jag med? Tänk om jag tappar fattningen? Du kan då behöva hjälp och det kan vara bra att börja i god tid före förlossningen. Om det finns tråkiga händelser tidigare i livet som ligger bakom oron kan du få en tid hos kurator eller psykolog. På många kvinnokliniker kan man ta emot kvinnor med oro inför förlossningen för att stödja genom information och samtal med specialutbildad förlossningsbarnmorska och/eller förlossningsläkare.
Även den blivande pappan kan känna oro och han är givetvis välkommen att delta vid alla samtal om du och han så tycker.

Barn
I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.
En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.
Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om. Läs mer om Fostrets utvecklimg!
Ett barn som lever vid födelsen räknas alltid som ett barn enligt lagen, vilket innebär att det måste registreras. Är det däremot dödfött räknas det som ett barn om graviditeten är fulla 28 veckor gångna. Innan 28 hela veckor räknar man ett dött barn som ett sent missfall.

Pappa
Nu kanske du och din kvinna ska börja diskutera vilken typ av smärtlindring man kan få. Det finns en mängd profylaxkurser man kan gå på. En god ide kan vara att göra en förlossningsplan för att se vilka alternativ som finns.
Forskning har visat att de kvinnor som haft med sin partner i förberedelserna och vid förlossningen får en mindre smärtsam förlossning med färre medicinska ingrepp.

19 februari 2009

Denna vecka

Denna vecka har vi varit och tittat på två hus. Var av ett var av intresse. Vi har lakt ett bud på det i dag, så får vi se var det bär av..inte för att jag tror att säljarna tycker om vårat bud men men, är man i behov av att sälja så kanke man köper i alla fall..
Vi skulle har gjort sanna, melvin och Annsofi och Trevis sällskap i simhallen i dag, men tvyärr i och med Hugge förkylning som blev värre igen i går, så fick vi hoppa det!!:(
Känns som vi aldrig blir friska här, utan det går som i en karusell...

16 februari 2009

Arg och ledsen

Hur fan är folk funttade i band. hur kan man göra en sådan här sak, det är vekligen till att slå under bältet. Tycker hon inte om mig, må så vara men denna sak, fy fan!!!
Är det för att såra mig så har hon verkligen lyckets.
Ledsen, saknar min Arvid behöver honom nu. Typiskt att det var eftermiddags vecka. Vill ha en stor och varmande kram.....

10 februari 2009

sjuk igen

Nej nu får det ta mig fan räcka..nu ieftermiddag har en ny förkylning brytit ut på mig..va fasiken är detta..jag har varken tid eller råd att vara mer sjuk nu!!!
FAN FAN FAN FAN FAN FAN.............(så nu kankse det inte blir någon sång för Hugge och min del i morron, vi som nyss kommit tillbaka till vår vardag och våra rutiner...) FAn fan fan fan fan...........

Lägenhet

Tänkte bara kolla om det är någon eller om någon känner nån som vill hyra en 3 i Vimmerby på markplan, med egen tvättstuga och altan..min far ska flytta, så det är han som undrar..skriv här till mig på bloggen som det är någon som är intresserad..??
Lägenheten ligger på Östratullportsgatan de (blå husen.)

99

Då var man ner på två siffror i graviditeten. Det är bara 99 dagar kvar till BF..hihi!

08 februari 2009

uppdatering

Vi har varit sjuka hela dunten här hemma, förkylning!! men nu börjar det fixa till sig. Arvid känner fortfarande av att, men men..det blir jobb och vanlig vecka, veckan här som kommer!! I dag har vi harit inne hos min mamma och klippt Hugge, hur fint som helst!! lille gubben..
Nu sitter han som ett ljus och tittar på emil och griseknoen..han älskar emil i lönneberga...hans nya favorit!!
I dag är jag riktigt trött, det är den lille som gör sig påmind..det är så där så man inte årkar lyfta ögonlocken..
jobbigt värre!!!

06 februari 2009

Graviditetsvecka 26

Mamma
Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.
Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!
Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.
I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.
Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Barn
I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.
Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

05 februari 2009

Data haveri

Yes, nu har min dator kommit hem. Min kära far fick för sig att han skulle damsuga min dator här i Lördags. Då gjorde han någor med den så den gick sönder. Så min dator har varit hos tekninker. Så nu går den igen. Som tur var så fanns alla filer kvar och allting!!!