17 april 2008

Barnmorskorna!!

Del 1 av 8. Frida ska föda sitt första barn. När barnets hjärtljud sjunker kallar barnmorskan Lena på läkaren. Ulrica vill ha kontroll, men när värkarna sätter in vill hon gå hem. Och då måste barnmorskan ta över kontrollen.


Del 2 av 8. En bebis föds i bilen på väg in till BB med navelsträngen runt halsen - barnmorskan Bibbi rusar till akutintaget. Vi får också följa Madde som helst inte vill göra kejsarsnitt igen. Men barnet verkar inte må så bra och barnmorskan Eva kopplar in förlossningsläkaren.


Del 3 av 8. Det är hårt tryck på avdelningen och barnmorskan Lisa måste be blivande föräldrar att vända sig till andra sjukhus. Linnea vill veta hur den verkliga förlossningssmärtan känns och helst inte ta någon annan smärtlindring än lustgas. Ett livsfarligt akutfall inträffar då en bebis fastnar med axlarna och inte kommer ut.


Del 4 av 8. Det är natt på förlossningsavdelningen. Barnmorskan Åsa lotsar latinamerikanska Erika genom en tuff förlossning. Erika pratar inte svenska, hennes man Rodrigo får tolka och förklara. I ett annat rum arbetar barnmorskan Karin med en moderkaka som inte vill komma ut.

Inga kommentarer: